Svijet

Širom svijeta demonstracije protiv ruske vojne akcije u Ukrajini

Širom svijeta demonstracije protiv ruske vojne akcije u Ukrajini
Foto: Tanjug/AP | Širom svijeta demonstracije protiv ruskog napada na Ukrajinu

TOKIO, TEL AVIV - Demonstranti su danas izašli na trgove i ispred ruskih ambasada u gradovima od Tokija do Tel Aviva i Njujorka da osude napad na Ukrajinu.

Najraniji protest dogodio se ispred ruske ambasade u Vašingtonu, samo tri sata nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao da je započeo vojnu operaciju, prenio je Rojters.

U izvještajima lokalnih medija prikazano je na desetine demonstranata u glavnom gradu SAD kako mašu ukrajinskim zastavama i skandiraju "Stop ruskoj agresiji!"

U Londonu stotine demonstranata, od kojih su mnogi bili Ukrajinci, okupilo se ispred Dauning strita pozivajući Britaniju da učini više.

U Parizu je jedan demonstrant rekao za britansku agenciju da osjeća da smo u veoma opasnom trenutku za cijeli svijet.

U Madridu, Oskarovac, španski glumac Havijer Bardem, nominovan za još jednog Oskara ove godine, pridružio se stotini demonstranata ispred ruske ambasade.

On je rekao da napad krši ukrajinsko fundamentalno pravo na teritrijalni suverenitet, međunarodni zakon i mnoge druge stvari.

Nekoliko stotina demonstranata nosilo je ogromnu zastavu Tajms skverom na Menhetnu.

U švajcarskoj prijestonici Bernu okupilo se na stotine ljudi koji su držali ukrajinske zastave i uzvikivali "Mir Ukrajini!".

Demonstracije su organizovane i u Atini, Ženevi, Bejrutu, Tel Avivu, Dablinu i Pragu, a očekuje se da će na protest izaći i žitelji Hjustona i Detroita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije