Svijet

Snimak vršnjačkog nasilja zgrozio Britaniju

Snimak vršnjačkog nasilja zgrozio Britaniju
Foto: Ilustracija | Snimka vršnjačkog nasilja zgrozio Britaniju

MANČESTER - Video u kojem nasilna tinejdžerka za kosu po travi vuče vršnjakinju, a potom je brutalno udara u glavu, šokirao je korisnike interneta, posebno u Britaniji, gdje snimak nastao.

Petnaestogodišnju Ebi Mekarti napala je vršnjakinja, a da sve bude još gore grupa djevojaka ovaj incident je snimala i navijala.

Ebina majka Karli priznala je da je njena kćerka bila prisiljena da promijeni školu u aprilu zbog nasilja kojem je bila izložena u razredu.

"Gurali su je i stavljali joj ljepilo u kosu. Stalno je bila uplašena. Prošle nedjelje ju je grupa od oko 15 nasilnika okružila na livadi u blizini doma", otkrila je Karli, majka četvoro djece koja se kod kuće u Mančesteru brine o autističnom sinu.

U videu, koji je objavio portal "Daily Mail", tinejdžerka nekoliko puta udara Ebi u glavu i viče:

"Razgovaraj opet o meni s ocem. Usudi se. Mrtva si!".

Zatim se Ebi udaljava, a grupa nasilnika je prati, snimaju je kako krvari i ismijavaju nesretnu djevojku koja je na rubu suza.

"Jedna djevojka ju je gurnula na pod i počela da vuče za kosu. Dok je bila na koljenima udarana je u glavu nakon čega je došla doma jecajući i priznala mi da je pretučena", ispričala je Karli koja je cijeli slučaj prijavila policiji nakon što je vidjela video koji je počeo da se širi na društvenoj mreži "Snapchat".

"Bila sam užasnuta. Ebi je imala na glavi ogromnu izraslinu. Doktor je rekao kako je došlo do povrede kičme zbog naglog pokreta glave", rekla je Karli koju je video šokirao, ali insistira da ga ljudi pogledaju.

Ona upozorava da se nasilnici ne bi smjeli izvući nakon ovoga.

"Trebalo bi da ih je sramota i da promisle dva puta prije nego pomisle ponovno na nešto takvo", kaže ona.

Statistika Nacionalnog centra za prevenciju nasilja kaže da tek jedan od pet učenika prijavljuje zlostavljanje. Tokom 2016. i 2017. zabilježeno je više od 24.000 savjetovanja sa zlostavljanom djecom.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije