Svijet

Spasilačke ekipe poslate na mjesto incidenta sa helikopterom iranskog predsjednika

Spasilačke ekipe poslate na mjesto incidenta sa helikopterom iranskog predsjednika
Foto: Tanjug/AP | Spasilačke ekipe poslate na mjesto incidenta sa helikopterom iranskog predsjednika

Vijest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija imao problema pri slijetanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svijetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo.

Postoje dvije verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sletio nakon čega je predsjednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

Među putnicima helikoptera, osim Raisija, su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

Neki iranski mediji prenose da postoje indicije da je helikopter sletio zbog magle zbog čega je predsjednik svoj put nastavio kopnenim putem do Tabriza.

Takođe, druga verzija je ona lošija, a to je da se helikopteru izgubio trag jer je neko vrijeme letjelica bila van radara.

Još uvijek nema podataka o žrtvama, prenosai Telegraf.

Šef Organizacije za pomoć i spasavanje Crvenog polumjeseca najavio je slanje čak 16 timova za potragu i spasavanje na lice mjesta.

U intervjuu za ISNA, Babak Mahmudi je rekao: "Nakon objave o nesreći sa helikopterom koji je prevozio predsjednikov konvoj, spasilačke ekipe su poslate na lice mjesta od strane Društva Crvenog polumjeseca".

Navodeći da je mjesto nesreće bilo na području Kalibara i Varzgana, on je rekao: "Na lice mjesta su upućeni dron Crvenog polumeseca i spasilačke ekipe. Takođe istražujemo stvar i sami ćemo biti tamo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije