Svijet

Srbi za Trampa organizovali skup podrške američkom predsjedniku

Srbi za Trampa organizovali skup podrške američkom predsjedniku
Foto: N.N. | Srbi za Trampa organizovali skup podrške američkom predsjedniku

Pokret Srbi za Trampa 2020 učestvovali su u spontano organizovanom skupu podrške i molitvi za brz oporavak predsjednika SAD Donalda Trampa i prve dame Melanije Tramp, ispred Valter Rid Vojno Medicinskog Centra u Merilendu.

Tramp i i njegova supruga Melanija su pod ljekarskim nadzorom od petka uveče, kada su otkrili da su pozitivni virus korona. Pored predsjednika i prve dame, pet članova predsjedničkog tima i tri senatora su imali pozitivan test i nalaze se u 14 dana propisanom karatinu.

Predstavnici pokreta Srbi za Trampa iz Pensilvanije i Merilenda, ugledni advokat Peđa Filipović (PA) i Stefani Lalić Adams (MD), kćerka heroja Nika Lalića, OOS kapetana koji je učestvovao u misiji Halijard, su se pridružili skupu podrške. Oni su istakli da su ponosni što predstavljaju pokret Srbi za Trampa, što ujedinjuju srpsko rasejanje koje se prvi put organizovalo u ozbiljno biračko tijelo i postalo dio zvanične izborne koalicije Trampa.

"Očekujemo da se predsjednik oporavi u što kraćem roku i vrati svojim dužnostima obzirom da je ostalo samo mjesec dana do izbora. Spremni smo na ubjedljivu pobjedu 3. novembra i ulažemo sve napore da galvanizujemo birače u ključnim državama da podrže našeg predsjednika", dodaju Filipović i Lalić.

Pored brojnih Trampovih pristalica i pokreta Srbi za Trampa 2020, skupu podrške su se pridružili Black Voices for Trump, David Bosi, menadžer Trampove kampanje za državu Merilend i Joy Vila, umjetnica i pjevačica koja je predvodila skup u molitvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije