Svijet

Srbin ubijao penzionerke srijedom u Njemačkoj

Srbin ubijao penzionerke srijedom u Njemačkoj
Foto: Njemačka policija | Srbin ubijao penzionerke srijedom u Njemačkoj

Tridesetjednogodišnji Srbin uhapšen je u Njemačkoj zbog sumnje da je ubio četiri penzionerke.

Njemačka policija označila ga je kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po potjernici koja je za njim raspisana.

Prema nezvaničnim informacijama, lisice su mu stavljene u utorak oko 16 sati, i to u stanu koji je na samo 150 metara od poslednja dva mjesta zločina.

Kako prenose njemački mediji, dokazi ga zasad nesumnjivo dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se provjerava njegova umješanost u ubistva još dvije penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hala.

Bogate i same

Prema njihovim navodima, zajedničko za sve žrtve je to što su bile u poznim godinama, bogate i živjele su same. Međutim, navodno serijski ubica nije pronašao veliki plen u njihovim stanovima. U Njemačkoj je navodno za dva mjeseca, koliko je boravio u toj državi, ubio dvije žene.

Supruga saslušana

Njemački mediji prenijeli su da su istražitelji saslušali članove porodice uhapšenog Srbina, suprugu i djecu. Oni su poslije toga pušteni na slobodu jer nema indicija da je njegova žena bila umiješana u zločine.

"Oni se i dalje nalaze u Njemačkoj", prenijeli su saznanja iz istrage njemački mediji.

"Sa suprugom i dvoje djece u Njemačku je ušao početkom decembra, kao turista. On do sada nije bio poznat nemačkoj policiji. Prvi zločin počinjen je krajem decembra, a drugi prve nedjelje januara", prenijeli su njemački mediji, a tamošnja policija je objavila foto-robot osumnjičenog.

Oni navode da se njegova umješanost provjerava i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo prije oko dvije nedjelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

"Motiv zločina se još provjerava, ali se zasad sumnja da je u pitanju pljačka. Interesantno je da su sva četiri ubistva počinjena srijedom", dodaju nemački mediji, tvrdeći da je na oružju pronađen DNK uhapšenog Srbina.

Sve starice ubijene su u sopstvenim kućama, a navodno je uhapšeni 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

Ubica žrtve vrebao u supermarketima

Brat ubijene Gertraute N. (89), kako je prenio Bild, ispričao je da ga je nedavno policija saslušala.

"Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom. Prije treba da se zapitaju da li je u svim slučajevima isti počinilac. Vjerujem da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima",  izjavio je brat ubijene.

"Prikupljeni su brojni dokazi, otkriven njegov DNK na mjestima zločina, ali i drugi tragovi kao što su ruta kretanja, plaćanje karticama, koji su samo složili dijelove slagalice. Veoma veliki doprinos dalo je i objavljivanje foto-robota",  saopšteno je na konferenciji za medije, prenosi Kurir.

Uhapšen pred porodicom

Viši javni tužilac Harald Lustig izjavio je da toliko ubistava nije uobičajeno za ruralno područje.

"Žrtve su živele u neposrednoj blizini, uvijek su mete bile starije žene, a zločini su se dešavali srijedom", saopštio je tužilac.

Srbin je inače uhapšen u stanu u kom je živio s porodicom. Komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, odvela čovjeka s lisicama na rukama, a ubrzo nakon toga su u pratnji policije izvedeni i žena i djeca, a stan je zapečaćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije