Svijet

Srušila se bina na predizbornom skupu u Meksiku, među poginulima i dijete (VIDEO)

Srušila se bina na predizbornom skupu u Meksiku, među poginulima i dijete (VIDEO)
Foto: Printscreen/X | Srušila se bina na predizbornom skupu u Meksiku, među poginulima i dijete (VIDEO)

Najmanje devet osoba je poginulo, uključujući jedno dijete, a 63 je povrijeđeno u meksičkoj saveznoj državi Nuevo Leon kada je jak vetar oborio binu na predizbornom skupu predsjedničkog kandidata Horhea Alvareza Majneza, saopštile su lokalne vlasti.

Nesreća se dogodila u gradu San Pedro Garsa Garsija, a Majnez, predsjednik stranke Pokret građana, vidi se na snimcima na društvenim mrežama kako bježi dok se bina raspada, prenosi AP.

Majnez je na društvenim mrežama napisao da se javio u bolnicu nakon nesreće i da je dobrog zdravstvenog stanja, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik tog grada Migel Trevinjo saopštio je da ima ljudi koji su "zaglavljeni i povrijeđeni".

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador saopštio je da "upućuje zagrljaj članovima porodica, prijateljima žrtava i političkim pristalicama", a izjave saučešća su stigla iz cijelog Meksika, uključujući i od drugih predsjedničkih kandidata, prenosi AP.

Predsjednički izbori u Meksiku se održavaju 2. juna, a Majnez je prema anketama na trećem mjestu, poslije opozicionog kandidata Sočitla Galveza i bivše predsjednice Meksiko Sitija i kandidatkinje vladajućeg Pokreta narodnog preporoda Klaudije Šejnbaum.

AP navodi da je ova kampanja za sada obilježena ubistvima preko 10 kandidata na lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije