Svijet

Stigli rezultati istrage: Utvrđeno kako je umro Epstajn

Stigli rezultati istrage: Utvrđeno kako je umro Epstajn
Foto: Screenshot | Stigli rezultati istrage: Utvrđeno kako je umro Epstajn

Smrt milijardera Džefrija Epstajna zvanično je klasifikovana kao samoubistvo vješanjem, saopštili su zvaničnici.

"NBC News" javlja da je autopsija njegovog tijela obavljena u nedjelju, ali se sa objavljivanjem rezultata navodno čekalo da se prikupi još detalja u istrazi.

Autopsijom je navodno utvrđeno da je Epstajn prilikom vješanja polomio kost u vratu, što je uobičajena povreda prilikom samoubistva vješanjem.

Podsjetimo, tijelo Epstajna (66) je pronađeno u zatvorskoj ćeliji 10. avgusta, a pomisao da je jedan od najčuvanijih zatvorenika mogao da digne ruku na sebe unijela je nemir i pokrenula brojne teorije zavjere

Između ostalog, kritičari su osuli paljbu po sistemu pitajući se kako je moguće da jedan osuđenik dođe do predmeta kojima bi mogao da izvrši samoubistvo.

Milijarder i registrovani seksualni napasnik uhapšen je 6. jula na njujorškom aerodromu po povratku iz Pariza.

Epstajn je uhapšen pod optužbama da je seksualno zlostavljao desetine maloljetnica i bavio se njihovim podvođenjem. On je na sudu odbacio sve optužbe.

List "Gurdian" objavio je danas da se među osobama u dokumentima izuzetim iz Epstajnove kuće pominje i britanski princ Endru, brat princa Čarlsa.

Epstajn se svojevremeno družio i sa sadašnjim američkim predsjednikom Donaldom Trampom, bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom i mnogim drugim bogatim i moćnim ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije