Svijet

Tragedija na Dunavu: Sudarili kruzer i čamac, dvoje mrtvih, pet nestalih

Tragedija na Dunavu: Sudarili kruzer i čamac, dvoje mrtvih, pet nestalih
Foto: Pexels/Ilustracija | Sudarili kruzer i čamac na Dunavu, dvoje mrtvih, pet nestalih

Dvoje ljudi je poginulo, a pet nestalo u subotu naveče u sudaru manjeg glisera i broda za krstarenje na Dunavu sjeverno od Budimpešte, objavila je mađarska policija u nedjelju.

Nesreća je prijavljena u subotnjoj noći nakon što su policajci razgovarali s muškarcem krvave glave na obali blizu mjesta Veroce, 55 kilometara sjeverno od Budimpešte.

Tijelo muškarca je pronađeno južno od Veroce, a tijelo žene nizvodno, blizu mosta u sjevernom predgrađu Budimpešte, gdje je policija takođe pronašla oštećeni gliser, prenosi Index.

"U vrijeme nesreće, na tom je području bio brod za krstarenje koji se zaustavio u gradu Komarom, gdje je policija utvrdila da je oštećen na jednoj strani", rekao je Soma Csécsi, portparol policije u Budimpešti.

On je na konferenciji za novinare dodao da je, prema trenutnim saznanjima, na malom brodu bilo ukupno osam odraslih osoba i potvrdio da su dvije osobe poginule, a pet se smatra nestalima. Tri muškarca i dvije žene trenutno traže gliseri i dronovi, piše mađarski portal Kemma.

Obavlja se uviđaj oba broda te je u toku istraga zbog ugrožavanja plovnog puta i smrti više osoba.

Podsjetimo, i prije pet godina na Dunavu se dogodila nesreća u kojoj je poginulo 28 turista - uglavnom iz Južne Koreje.

Manji turistički brod je potonuo, a kapetan koji je prouzrokovao sudar proglašen je krivim za nemar i osuđen na pet i po godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije