Svijet

Sukobi u Kabulu poslije eksplozije, 100 povrijeđenih

Sukobi u Kabulu poslije eksplozije, 100 povrijeđenih
Foto: N.N. | Sukobi u Kabulu poslije eksplozije, 100 povrijeđenih

KABUL - Avganistanske bezbednosne snage sukobile su se danas sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane, kada je povrijeđeno najmanje 100 osoba, među kojima i 35-oro dece, saopštili su zvaničnici.

Nekoliko sati nakon napada, u oblasti, koje su obezbjeđivale specijalne snage, povremeno se čula pucnjava i eksplozije, prenosi Rojters. 

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. 

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbane nakon eksplozije, navodi bezbjednosni zvaničnik vlade. 

"Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama poslije snažne eksplozije", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nastrat Rahini. 

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini odeljenja za inženjerstvo i logistiku Ministarstva odbane. 

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Minsitarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventuelnim žrtvama. 

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno 35-oro dece. 

Poslije eksplozije, iznad Kabula uzdigao se oblak dima, dok su se prozori na obližnjim zgradama zatresli. 

Napadi su uslijedili u vreme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje 18-ogodišnjeg rata u Avganistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije