Svijet

Surfali Velikim kanalom u Veneciji: "Dva prepotentna idiota"

Surfali Velikim kanalom u Veneciji: "Dva prepotentna idiota"
Foto: Print Screen/Youtube | Surfali Velikim kanalom u Veneciji: "Dva prepotentna idiota"
Nezavisne novine

Nakon što su neodgovorni turisti plivali u kanalima, uništavali imovinu i pozirali u toplesu, javnost i zvaničnike Venecije su šokirali muškarci koji su odlučili surfati.

Surferi su snimljeni u srijedu u Veneciji dok su surfali na eFoilsima, odnosno električnim daskama, venecijanskim Velikim kanalom.

Veliki kanal ne samo da je pod zaštitom UNESCO-a zajedno sa okolnim građevinama, nego je i glavna "saobraćajnica" Venecije.

Na snimku se vidi kako surferi izbjegavaju vaporetto (vodeni autobus) i taksi ispod mosta Rialto, a prošli su i pored bazilike Saluto, jedne od najpoznatijih venecijanskih građevina.

Kada su prošli ispod mosta Accademia, jedan surfer je pao s daske, ali je nastavio snimati svog prijatelja.

Snimak surfera je na Twitteru objavio gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro koji je napisao da su se "dva prepotentna idiota rugala gradu". Takođe, ponudio je besplatnu večeru onom ko pomogne u identifikaciji surfera.

Nedugo zatim se ponovo oglasio i potvrdio da su surferi pronađeni, surferske daske vrijedne oko 25.000 evra su zaplijenjene, a surferi su kažnjeni novčanom kaznom po 1.500 evra. Nakon toga su protjerani iz grada.

Gradske vlasti su takođe pokrenule postupak protiv surfera zbog narušavanja imidža Venecije.

Venecija nije jedino mjesto u Italiji gdje se turisti loše ponašaju ovog ljeta. Ranije su se automobilom spuštali niz Španske stepenice u Rimu te su se vozili skuterom po Pompejima, piše Klix.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije