Svijet

Suzavac i kamenice u Bejrutu, poginuo policajac

Suzavac i kamenice u Bejrutu, poginuo policajac
Foto: Tanjug/AP | Suzavac i kamenice u Bejrutu, poginuo policajac

BEJRUT - U sukobima demonstranata i policije u centru Bejruta poginuo je jedan libanski policajac, rekao je portparol policije danas.

Do sada je u protestima protiv vladajućeg političkog establišmenta koji su uslijedili poslije eksplozije u luci, povrijeđeno više od 100 ljudi, a na desetine je hospitalizovano, prenosi Rojters.

Više desetina demonstranata upalo je u zgradu Ministarstva spoljnih poslova u Bejrutu, uzvikujući parole protiv vlade, javljaju svjetski mediji.

Prethodno je policija ispalila suzavac na demonstrante koji su pokušali da se probiju kroz ogradu da bi stigli do zgrade parlamenta u Bejrutu tokom protesta zbog vladine reakcije na razornu eksploziju u gradu ove nedjelje.

Oko 7.000 ljudi okupilo se na Trgu mučenika u centru grada, od kojih su neki bacali kamenje, penosi Rojters.

U eksploziji u luci u centru Bejruta prema posljednjim podacima poginulo je 158 ljudi, povrijeđeno ih je više od 6.000, a 21 osoba se vodi kao nestala.

Strahovitu eksploziju u bejrutskoj luci izazvalo je više od 2.700 tona amonijum-nitrata koji je šest godina čuvan u skladištu, nakon što ga je konfiskovala carinska služba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije