Svijet

Pratite nas na Google news

Tajvan: Kina prijeti regionalnom miru i stabilnosti

Tajvan: Kina prijeti regionalnom miru i stabilnosti
Foto: Ilustracija | Tajvan: Kina preti regionalnom miru i stabilnosti
Tanjug

TAJPEJ - Tajvanska predsjednica Tsai Ing-ven optužila je danas Kinu da prijeti Tajvanu, tvrdeći da Peking predstavlja najveći izazov za regionalni mir i stabilnost.

"Kina koristi svoj program 'jedna zemlja, dva sistema' da nam stalno prijeti i koristi sve vrste napada", rekla je ona u govoru povodom nacionalnog praznika.

Prema njenim tvrdnjama, formula Kine o "jednoj zemlji, dva sistema" gurnula je Hongkong "na ivicu haosa", prenosi Reuters.

Kina je prekinula kontakt sa vladom Tsai ubzro poslije njene inauguracije 2016. zato što ona ne prihvata stav Pekinga koji Tajvan smatra svojom teritorijom.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije