Svijet

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu
Foto: Tanjug/AP | Talačka kriza u Ukrajini još traje: Napadač oslobodio tri osobe iz autobusa

KIJEV - Putnici autobusa otetog u ukrajinskom Lucku oslobođeni su nakon što su pripadnici snaga policije zauzeli jurišem vozilo.

Napad na autobus počeo je eksplozijom, a zatim su taoci napustili autobus. Nakon što su ljudi izašli, snage bezbjednosti opkolile su autobus i zauzele ga, javlja Sputnjik.

Prema navodima lista "Strana", terorista je zadržan. 

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine saopštio je da su svi taoci živi.

Ranije je policija preuzela tri taoca iz autobusa koji je oteo terorista, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, a predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, nakon razgovora sa teroristom, ispunio jedan njegov zahtjev i pozvao sve da pogledaju film "Zemljani".

Otmičar je ranije bacao petarde sa prozora i pokušao da obori policijski dron koji je kružio oko vozila.

Ukrajinski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako napadač pokušava da obori dron ispaljujući hice kroz prozor autobusa.

Zamjenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašenko izjavio je da je napadač bacao petarde jer nije bilo gelera.

On je priznao da policija nije pronašla moguće eksplozivne naprave za koje je napadač ranije govorio da je postavio u blizini.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Gerašenko je istakao da napadač ne dozvoljava da se hrana i piće dostave taocima. On im takođe ne dozvoljava ni da izvršavaju fiziološke potrebe. Prema njegovim riječima, među taocima je i trudnica.

Napadač je nešto ranije upao u autobus u kojem je bilo deset do 20 putnika. On je rekao da se zove Maksim Plohoj i vjeruje se da je naoružan bombama i automatskim oružjem i da je u blizini postavio minu koju može aktivirati daljinskim upaljačem.

Lokalni mediji javili su, pozivajući se na svoje izvore, da je Maksim Plohoj samo pseudonim, a da je njegovo pravo ime Maksim Krivoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije