Svijet

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu
Foto: Tanjug/AP | Talačka kriza u Ukrajini još traje: Napadač oslobodio tri osobe iz autobusa
Srna

KIJEV - Putnici autobusa otetog u ukrajinskom Lucku oslobođeni su nakon što su pripadnici snaga policije zauzeli jurišem vozilo.

Napad na autobus počeo je eksplozijom, a zatim su taoci napustili autobus. Nakon što su ljudi izašli, snage bezbjednosti opkolile su autobus i zauzele ga, javlja Sputnjik.

Prema navodima lista "Strana", terorista je zadržan. 

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine saopštio je da su svi taoci živi.

Ranije je policija preuzela tri taoca iz autobusa koji je oteo terorista, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, a predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je, nakon razgovora sa teroristom, ispunio jedan njegov zahtjev i pozvao sve da pogledaju film "Zemljani".

Otmičar je ranije bacao petarde sa prozora i pokušao da obori policijski dron koji je kružio oko vozila.

Ukrajinski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako napadač pokušava da obori dron ispaljujući hice kroz prozor autobusa.

Zamjenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašenko izjavio je da je napadač bacao petarde jer nije bilo gelera.

On je priznao da policija nije pronašla moguće eksplozivne naprave za koje je napadač ranije govorio da je postavio u blizini.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Gerašenko je istakao da napadač ne dozvoljava da se hrana i piće dostave taocima. On im takođe ne dozvoljava ni da izvršavaju fiziološke potrebe. Prema njegovim riječima, među taocima je i trudnica.

Napadač je nešto ranije upao u autobus u kojem je bilo deset do 20 putnika. On je rekao da se zove Maksim Plohoj i vjeruje se da je naoružan bombama i automatskim oružjem i da je u blizini postavio minu koju može aktivirati daljinskim upaljačem.

Lokalni mediji javili su, pozivajući se na svoje izvore, da je Maksim Plohoj samo pseudonim, a da je njegovo pravo ime Maksim Krivoš.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije