Svijet

Pratite nas na Google news

Talibani oslobodili 160 civila u Avganistanu

Talibani oslobodili 160 civila u Avganistanu
Foto: Tanjug/AP | Talibani oslobodili 160 civila u Avganistanu
Srna

KABUL - Talibani su oslobodili više od 160 civila dan nakon što su ih oteli iz tri autobusa na sjeveru Avganistana, ali su zadržali kao zarobljenike najmanje 20 vojnika i policajaca, izjavili su danas zvaničnici.

Oko 200 putnika odvedeno je u napadu talibanskih pobunjenika na autobuse nedaleko od sjeverne provincije Kunduz dok su putovali u glavni grad Kabul.

"Više od 160 civila bezbjedno je stiglo kući, ali su talibani odveli na nepoznatu lokaciju najmanje 20 vojnika i policajaca", rekao je Gulam, Rabani, član provincijalnog savjeta u Kunduzu.

Pobunjenici su izvršili napad iako je predsjednik Ašraf Gani pozvao na prekid vatre sa talibanima tokom muslimanskog praznika Eid el Adha.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije