Svijet

Pratite nas na Google news

Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva

Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva
Foto: Tanjug/AP | Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva
N.N.

Skoro četiri nedjelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane, piše Heute.at.

Da podsjetimo, austrijske vlasti juče su saopštile detalje u vezi sa napadom od 2. novembra za koji se sumnjiči Kujtim Fejzulai, koji je ubijen u akciji policiji.

Ovaj Albanac iz Sjeverne Makedonije je, prema posljednjim informacijama, imao namjeru da napadne crkve, zbog čega će bogomolje sada i biti pod posebnom zaštitom.

Kako navodi austrijski portal, odluka je dočekana sa olakšanjem kod nekih vjernika jer se pojavio snimak na kom je zabilježen trenutak kada je napadač pokušao da uđe u jednu crkvu, ali nije u tome uspio jer se vrata automatski zaključavaju u 20 sati.

Nije poznato da li je napadač pokušao samo da se sakrije unutra od policije ili je imao zločinačku namjeru, ali u trenutku kada je pokušao da uđe u crkvi je bilo desetak mladih ljudi.

Takođe, prema pisanju nekih medija, 20-godišnji napadač je prije krvavog pira prošetao iz svog stana u centru Beča. Trebalo mu je oko sat i po vremena da pređe sedam kilometara, međutim te informacije nisu zvanično potvrđene u okviru istrage.

Načelnik policije je rekao da će od sve crkve biti pod zaštitom, i da će objekte obezbjeđivati policajci u uniformi ali i u civilu.

On je rekao da će specijalci u slučaju napada moći odmah da reaguju i neutralizuju teroriste.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije