Svijet

Testirali ribe na koronu (VIDEO)

Testirali ribe na koronu (VIDEO)
Foto: Print Screen/Youtube | Testirali ribe na koronu (VIDEO)
N.N.

Više od pet miliona ljudi u kineskom gradu Xiamenu dobilo je naređenje da se ove sedmice testira na virus korona, nakon što je u gradu potvrđeno oko 40 slučajeva zaraze virusom. Međutim, oni nisu jedini koji moraju biti testirani.

Kineskim društvenim mrežama šire se snimci na kojima se vide medicinski radnici koji uzimaju briseve ulovljenim ribama i rakovima.

Ribari prenose koronu?

Ovo nije prvi put da je živa riba testirana na koronu.

"Naučili smo lekcije iz Hainana, gdje se razvila ozbiljna epidemija. Rečeno je da bi to moglo biti podstaknuto razmjenom morskih proizvoda između lokalnih ribara i njihovih prekomorskih kolega", rekao je radnik u Gradskoj kancelariji za okeanski razvoj Xiamena za lokalne novine.

 

U obalnoj kineskoj pokrajini Hainan zabilježeno je više od 10.000 slučajeva zaraze od početka avgusta, a vlasti vjeruju da je epidemija vjerovatno povezana s ribarskom zajednicom.

Kineski mediji već dugo izražavaju zabrinutost da bi morske životinje mogle prenositi virus korona. Iako je malo vjerovatno da ribe prenose koronu, virus su u Kini često širili lučki radnici i oni zaposleni u ribarnicama, piše Index.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije