Svijet

Tihanovskaja: Otišla sam svojevoljno

Tihanovskaja: Otišla sam svojevoljno
Foto: Tanjug/AP | Tihanovskaja: Otišla sam svojevoljno

MINSK - Predsjednički kandidat na izborima u Bjelorusiji Svetlana Tihanovskaja potvrdila je u video-poruci da je napustila Bjelorusiju, ali je rekla da je odluku donijela svojevoljno.

"Odluku sam donijela sasvim sama. Ni prijatelji, ni porodica, ni izborni štab, ni suprug Sergej nisu mogli da utiču ni na koji način", rekla je Tihanovskaja.

Ona je dodala da zna da će je mnogi razumjeti, mnogi osuđivati, a mnogi mrziti, prenio je TASS.

"Ali znate, ne dao vam Bog da se nađete pred izborom koji sam ja imala. LJudi, čuvajte se, molim vas. Nijedan život nije vrijedan onoga što se sada dešava. Djeca su nam najvažnija u životu", dodala je Tihanovskaja.

Prethodno je Državna granična komisija Republike Bjelorusije potvrdila da je Tihanovskaja otišla sinoć u Litvaniju preko prelaza Kotlovka.

Predsjednički izbori u Bjelorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, aktuelni predsjednik Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,08 odsto glasova, a Tihanovskaja 10,09 odsto.

On je izjavila da ne priznaje ove rezultate i da smatra da je ona izabrana za šefa države. Tihanovskaja je podnijela žalbu Centralnoj izbornoj komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije