Svijet

Tijelo Srpkinje pronađeno ispod betonskih blokova zgrade u Beču

Tijelo Srpkinje pronađeno ispod betonskih blokova zgrade u Beču
Foto: Printscreen YouTube | Tijelo Srpkinje pronađeno ispod betonskih blokova zgrade u Beču

Srpkinja Ana B. (29) iz Velike Plane jedna je od dvije žrtve eksplozije u Beču.

Kako saznaje Kurir, smrskano tijelo nesrećne žene, inače majke dvoje djece, vatrogasci su pronašli ispod betonskih blokova koji su se obrušili sa petospratnice poslije eksplozije gasa.

Nije jasno da li je Ana B. bila stanar zgrade koja se urušila ili slučajni prolaznik. Vatrogasci pokušavaju da dođu do druge žrtve koja zatrpana u ruševinama.

Da podsjetimo u srijedu je oko 17 sati došlo do eksplozije u zgradi na uglu ulica Presgase i Šefergase koja je razorena i prijeti da se potpuno sruši. Poginule su dvije osobe, a 15 ih je povrijeđeno, a među kojima je i jedan vatrogasac spasilac. Četiri osobe zadobile su teške povrede, i uglavnom se radi o prelomima , opekotinama, i posjekotinama.

Vjerovalo se da su svi stanari uspjeli da se spasu, sve dok nisu stigli psi tragači i uređaji za locirane žrtava u ruševinama, kada je i otkriveno telo Ane B. pored fasade pod hrpom betona koji se obrušio na nju. Strahovalo se da ima mrtvih i povrijeđenih u automobilima koji su zatrpani poslije eksplozije, ali srećom uništena su samo vozila.

Spasioci tragaju za još jednom nestalom osobom, ali je potraga otežana zbog opasnosti od daljeg urušavanja zgrade. Pretpostavlja se da je uszrok nesreće gas zbog "spore i rasprostranjuene detonacije". Istraga će utvrditi šta je tačno dovelo do eksplozije, neispravne instalacije ili je curenja gasa.

(kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije