Svijet

Tijelo preminulog brazilskog radnika ostavljeno na podu marketa

Tijelo preminulog brazilskog radnika ostavljeno na podu marketa
Foto: pixabay.com | Sva beskrupuloznost svijeta u jednoj slici

Jedna prodavnica u Brazilu nastavila je s normalnim radom, iako im je radnik preminuo tokom radnog vremena. Tijelo su ostavili da leži.

Naime, tijelo radnika koji je preminuo u supermarketu ostavljeno je na podu, pokriveno kišobranima i okruženo kartonskim kutijama.

Incident se dogodio u prodavnici u sjeveroistočnoj državi Resife 14. avgusta, ali je izašao na vidjelo tek ove nedjelje, usljed oštrih kritika na društvenim medijima da tijelo nije uklonjeno i da prodavnica nije bila zatvorena, piše Dejli mejl.

Menadžer prodaje Manuel Moses Kavalkante (59) doživio je srčani udar dok je bio na poslu. Prva pomoć je pružena, ali je Kavalkante preminuo u prodavnici, navodi se u saopštenju kompanije Karfur.

"Kompanija je pogriješila što nije zatvorila prodavnicu odmah nakon onoga što se dogodilo kako bi dočekala pogrebnu službu, i zato što nije pronašla odgovarajući način da se pobrine za tijelo", saopšteno je.

Nakon što je muškarac umro, Karfur je naveo da je "slijedio smjernice da tijelo ne uklanja sa mjesta".

Lokalna filijala francuskog Karfura, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Brazilu, saopštila je da je sada promijenila smjernice tako da će u budućnosti podrazumijevati i obavezno zatvaranje prodavnice.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije