Svijet

Tramp: Erdoan je "šahista svjetske klase", Bajden se ne može nositi s tim

Tramp: Erdoan je "šahista svjetske klase", Bajden se ne može nositi s tim
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Erdoan je "šahista svjetske klase", Bajden se ne može nositi s tim

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je kako je demokratski kandidat za predsjednika Džo Bajden "mantalno slab" da se suprotstavi stranim liderima među kojima su "šahisti svjetske klase" poput turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana.

Tramp se telefonom uključio u program televizije Fox News, gdje je odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima.

U više navrata Tramp je iznio kritike na račun demokratskog protivkandidata Bajdena, a posebne kritike je uputio u oblasti spoljne politike.

Tvrdeći da se Biden ne može nositi s vrlo inteligentnim svjetskim liderima, Trump je komentirao da je Bajden "mentalno gotov".

"Razgovarate se s vrlo inteligentnim ljudima. Ove zemlje imaju lidere koji su vrhunski šahisti, ja ih poznajem. Na primjer, turski predsjednik Erdoan. U tom slučaju, ne možete imati nekoga (za predsjednika) koji ni sam ne zna gdje je (Bajden) i ne može izaći iz podruma", rekao je Tramp.

Tramp je dodao kako se dobro slaže s Erdoanom, te kako su ga pojedini lideri više puta molili da telefonom razgovara s Erdoanom, jer, kako je rekao, znaju da će njega saslušati.

Bajden je u januaru dao intervju za "New York Times", u kojem je iznio stavove o Turskoj, a koji je naišao na oštre kritike Ankare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije