Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Napad u slučaju udara na bilo šta američko

Tramp: Napad u slučaju udara na bilo šta američko
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Napad u slučaju udara na bilo šta američko
Srna

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je danas da će napasti Iran kao odgovor na bilo kakav udar "na bilo šta američko" nakon što je Teheran saopštio da nove sankcije SAD onemogućavaju diplomatiju, a postupci Bijele kuće nazvani su "mentalno retardiranim".

"Veoma nepismeno i vređajuće saopštenje koje je Iran danas objavio samo ukazuje na to da oni ne shvataju realnost. Bilo kakav napad Irana na bilo šta američko naići će na veliku i ogromnu snagu. U pojedinim oblastima ogromno znači totalno uništenje", naveo je Tramp u poruci objavljenoj na društvenoj mreži "Tviter".

SAD je juče uvela sankcije višerangiranim iranskim zvaničnicima, uključujući vrhovnog lidera ajatolaha Ali Hameneija. Sankcije iranskom ministru spoljnih poslova Muhamedu Džavadu Zarifu najavljene su za kasnije tokom sedmice.

Tenzije između Irana i SAD su eskalirale prošlog mjeseca kada je Vašington okrivio Teheran za napade na dva naftna tankera u Omanskom zalivu.

Teheran je potom oborio američku bespilotnu letjelicu i tvrdi da je to učinjeno u vazdušnom prostoru Irana, što je Vašington negirao.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije