Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Nastavlja se rat u Avganistanu

Tramp: Nastavlja se rat u Avganistanu
Foto: Ilustracija | Tramp: Nastavlja se rat u Avganistanu
Srna

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je ukaz o slanju dodatnih 4.000 vojnika u Avganistan, javlja "Foks njuz", pozivajući se na višeg zvaničnika.

Tramp je rekao da bi ubrzano američko povlačenje iz Avganistana ostavilo vakuum koji bi uskoro popunili teroristi. 

On kaže da je njegova prvobitna ideja bila da se američke snage povuku, ali je umjesto toga odlučio da Amerikanci "ostanu da pobijede", kako bi se izbjegle greške načinjene u Iraku. 

"Amerika će sarađivati sa Vladom Avganistna sve dok vidi posvećenost i napredak", rekao je Tramp, dodajući da će prisustvo SAD zavisiti od uslova na terenu i da se neće vezivati za vremenske rokove. 

U sličnom tonu govorio i šef američkih i međunarodnih snaga u Avganistanu general Džon Nikols, koji je rekao da će buduće prisustvo SAD u Avganistanu biti zasnovano na "uslovima, a ne proizvoljnom vremenskom rasporedu". 

On kaže da nova američka strategija znači da talibani ne mogu pobijediti vojno i da je sada vrijeme da se nasilje osudi i dođe do pomirenja. 

U međuvremenu, portparol talibana Zabiulah Mudžahid osudio je odluku Trampa da nastavi rat u Avganistanu, rekavši da će se džihad nastaviti. 

"Umjesto što nastavljaju rat u Avganistanu, Amerikanci su trebali da povuku vojnike", rekao je Mudžahid, nakon što je Tramp izložio novu američku politiku prema Avganistanu i u južnoj Aziji. 

On je istakao da sve dok je samo jedan američki vojnik u Avganistanu, nastaviće se džihad. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije