Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Nema tenzija među liderima G7

Tramp: Nema tenzija među liderima G7
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Nema tenzija među liderima G7
Srna

​BIJARIC - Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas medijske izvještaje o tenzijama među liderima G7 na samitu u Bijaricu, ističući da se "svi veoma dobro slažu".

"Prije nego sam došao u Francusku plasirane su lažne i odvratne vijesti prema kojima su odnosi sa šest drugih članica G7 veoma napeti i da će ovaj samit biti propast", napisao je Tramp na "Tviteru" prije susreta sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom.

On je naveo da imaju odlične sastanke i da se lideri dobro međusobno slažu.

"Naša zemlja u ekonomskom smislu odlično stoji, o nama se priča", napisao je Tramp.

Očekuje se da će Tramp i DŽonson razgovarati o trgovinskim odnosima dvije zemlje.

Lideri G7 razmatrali povratak Rusije u ovu grupu

Lideri G7 razmatrali su na samitu u Bijaricu mogućnosti povratka formatu G8 uz učešće Rusije, javila je danas agencija Kjodo.

Zvaničik japanske Vlade rekao je da su lideri G7 razmatrali ovo pitanje, ali da sadržaj same diskusije neće biti objavljen.

Tokom telefonskog razgovora u utorak, 20. avgusta, američki predsjednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron saglasili su se da je potrebno pozvati Rusiju da se 2020. godine ponovo priključi G7.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da za Rusiju nije cilj sam po sebi povratak u ovu grupu, jer je proces rješavanja mnogih pitanja u formatu G20 mnogo efikasniji.

On je ponovio da je ruski predsjednik Vladimir Putin ranije rekao da Moskva ne odbacuje komunikaciju sa drugim zemljama u bilo kom formatu.

G7 grupu čine ekonomski razvijene zemlje, a to su Velika Britanija, NJemačka, Italija, Kanada, SAD, Francuska i Japan.

Format G7 postojao je od 1976. do 1997. godine, a nakon pridruženja Rusije grupa ja postala poznata kao G8. U martu 2014. godine, zbog događaja u Ukrajini i kriza u odnosima Rusije sa SAD i Evropom, zapadne članice Grupe odlučile su da se vrate formatu G7 u vrijeme dok je predsjednik Amerike bio Barak Obama, podsjeća TASS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije