Svijet

Tramp komentarisao optužbe za silovanje: Želi samo da proda knjigu

Tramp komentarisao optužbe za silovanje: Želi samo da proda knjigu
Foto: Tanjug/AP | Tramp komentarisao optužbe za silovanje: Želi samo da proda knjigu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp negirao je tvrdnje kolumnistkinje magazina "El" da ju je silovao devedesetih.

Kolumnistkinja magazina "El" Elizabet Džin Kerol tvrdi da ju je američki predsjednik Donald Tramp seksualno napao u svlačionici robne kuće na Menhetnu sredinom 1990-ih, navodi se u izvodu njene knjige koju je objavio magazin Njujork.

U svom saopštenju, Tramp je odbacio optužbe da je silovao ženu u svlačionici sredinom 990-ih kao "fikciju" i "lažne vijesti", navodeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje Kerolove. On je rekao da nikad nije upoznao E. Džin Kerol i optužio je da je njena motivacija za takve tvrdnje da "proda novu knjigu".

"Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu", rekao je Tramp.

Američki predsjednik pozvao je sve koji posjeduju "informacije da Demokratska partija sarađuje sa Kerol ili magazinom Njujork" da obavijeste Bijelu kuću, prenosi BBC.

"Treba da bude sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali da dobiju publicitet za sebe, ili prodaju knjigu, ili naprave političku agendu", naveo je Tramp.

On je, takođe, zahvalio robnoj kući "Bergdorf Gudman" jer je potvrdila da ne posjeduje video snimak bilo kakvog takvog incidenta.

U članku, u kojem je izdvojen dio knjige Kerol o "gnusnim muškarcima", ona je navela da je upoznala Trampa krajem 1995. ili početkom 1996. godine u navedenoj robnoj kući u Njujorku. Kerol je napisala da je, nakon prvobitno prijateljskog susreta sa Trampom u "Bergdorf Gudmanu" u 1995. i 1996. godine, on nju gurnuo uza zid svlačionice, skinuo pantalone i bacio se na nju.

Kerol tvrdi da ga je, nakon velike borbe, odgurnula i pobjegla iz radnje, prenosi AP. Više od deset žena ranije je optužilo Trampa za seksualno neprimjereno ponašanje, što je on negirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije