Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp ostavio mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu

Tramp ostavio mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu
Foto: Tanjug/AP | Tramp ostavio mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu
Srna

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp ostavio je otvorenu mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu, uz napomenu da vjeruje da Teheran želi da potpiše sporazum sa Vašingtonom o iranskom nuklearnom programu.

"Vidjećemo šta će se dogoditi", rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da SAD ublaže svoju kampanju vršenja "maksimalnog pritiska" na Iran.

Ostavka američkog savjetnika za državnu bezbjednost DŽona Boltona ove sedmice je izazvala spekulacije o tome da bi Vašington mogao ublažiti svoju politiku usmjerenu ka neprijateljima SAD, kao što je Iran.

Predsjednik Irana Hasan Rohani ranije je rekao Teheran neće pregovarati sa Vašingtonom dok su na snazi američke sankcije, nakon što je državni sekretar SAD Majkl Pompeo nagovijestio da je Tramp spreman da razgovara sa iranskim predsjednikom tokom sjednice Generalne skupštine UN kasnije ovog mjeseca.

Na pitanje novinara da li razmišlja o takvom sastanku, Tramp je rekao da "ne razmišlja ni o čemu".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije