Svijet

Tramp smanjuje kaznu Blagojeviću?

Tramp smanjuje kaznu Blagojeviću?
Foto: Tanjug/AP | Tramp smanjuje kaznu Blagojeviću?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da razmatra pomilovanje ili smanjenje kazne bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, koji se svojevremno pojavio u Trampovom rijaliti programu, kao i televizijskoj zvezdi Marti Stjuart.

Blagojević izdržava zatvorsku kaznu od 14 godina zbog pokušaja da proda mjesto u Senatu, upražnjeno poslije izbora Baraka Obame za predsjednika.

Tramp je prethodno pomilovao konzervativnog komentatora i filmskog stvaraoca Dineša D''Suzu, koji je 2012. godine priznao krivicu za davanje ilegalnog priloga kampanji jednog republikanskog kandidata za Senat u Njujorku, prenosi Glas Amerike.

"Naša vlada ga je tretirala veoma nefer", rekao je Tramp objavljujući odluku o pomilovanju, mada se D''Suza prije četiri godine zahvalio sudiji za to što mu je izrekao fer kaznu od četiri mjeseca u jednom lokalnom pritvornom centru koji je mogao da napušta tokom dana zbog posla i novčanu kaznu od 30.000 dolara.

D''Suza je poznat po oštrim napadima na Trampovog prethodnika Baraka Obamu, koga i sam aktuelni predsjednik često kritikuje.

Prije četiri godine on je bio jedan od režisera dokumentarnog filma "2016: Obamina Amerika", koji je predstavljao sumorni portret Amerike, u slučaju Obamine pobjede na izborima 2012. godine. Obama je te godine osvojio drugi mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije