Svijet

Tramp zaprijetio Moskvi, Rusija već odgovorila

Tramp zaprijetio Moskvi, Rusija već odgovorila
Foto: Ilustracija | Tramp: Rusijo pripremi se, stižu nove i pametne rakete

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih država Donald Tramp poručio je Rusiji da se spremi, nakon najave Moskve da će momentalno odgovoriti ukoliko njeni vojnici budu ugroženi tokom američkog napada u Siriji.

Amerika je ranije najavila da će izvršiti raketni napad na Siriju zbog navodnog hemijskog napada režima Bašara al Asada na civile.

Rusija je potom upozorila da će odgovoriti SAD-u ukoliko njeni vojnici budu ugroženi u tim napadima, a Tramp se oglasio na Twitteru u poručio Moskvi da ne treba da bude uz "životinju koja ubija gasom".

"Rusija je saopštila da će oboriti svaku raketu ispaljenu na Siriju. Pripremi se, Rusijo, zato što one dolaze, fine, nove i 'pametne'. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija gasom, koja ubija svoj narod i uživa u tome", napisao je Tramp na svom nalogu na "Twitteru", misleći na rakete za koje je Rusija najavila da će obarati. 

Rusija odmah odgovorila

Američki predsjednik nije dugo čekao na odgovor iz Moskve, nakon upućenih prijetnji.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, poručila je Trampu da "njegove pametne rakete treba da lete prema teroristima" i izrazila zabrinutost da će Amerika bombardovanjem uništiti dokaze o hemijskom napadu u Siriji.

"Pametne rakete treba da lete ka teroristima, a ne na zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na čitavoj teritoriji Sirije. Zar inspektori OZHO nisu upozorili da će pametne rakete uništiti sve dokaze o upotrebi hemijskog oružja na zemlji? Ili je ideja da se sakriju tragovi provokacija udarima pametnih raketa i međunarodnim inspektorima onemogućiti da traže dokaze", istakla je Zaharova na Facebooku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije