Svijet

Trampova djeca razjedinjena po pitanju odnosa prema izborima

Trampova djeca razjedinjena po pitanju odnosa prema izborima
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Trampova djeca razjedinjena po pitanju odnosa prema izborima

ATLANTA - Donald Tramp je u ključnom trenutku definisanja svog predsjedničkog nasljeđa dobio protivrječne poruke od svojih najbližih savjetnika - njegove najstarije djece, dok razmatra naredni potez u kontekstu poraza na izborima.

Dok najstariji Trampovi sinovi Donald Tramp jr. i Erik Tramp savjetuju svog oca da nastavi da se bori i da ne odustaje od tužbe, njegova kćerka i savjetnica Bijele kuće Ivanka Tramp traži načina da predsjednik sačuva svoj obraz dok razmišlja o svojim narednim potezima, potvrdilo je za CNN nekoliko izvora.

Najstariji sinovi Donalda Trampa smatraju da bi njihov otac trebalo da nastavi s agresivnom borbom do kraja, navodeći neutemljene tvrdnje o krađi glasova na izborima.

Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner imaju nešto drugačije mišljenje.

Oni smatraju da bi Tramp trebalo da odustane od trke nakon što u Džordžiji 20. novembra bude završeno ponovno brojanje glasova.

Par ne vjeruje da će borba na sudu promijeniti rezultate predsjedničkih izbora. Ipak, oni smatraju da bi trebalo zauzeti nešto umjereniji pristup do okončanja pravne bitke i ponovnog brojanja glasova. Ivanka i Džared smatraju da se na taj način može obezbijediti integritet na budućim predsjedničkim izborima uz povećanu osjetljivost prema Trampu.

Ivanka Tramp je uputila proračunatiju poruku svom ocu od njegovih najstarijih sinova i upitala ga da li je vrijedno da ukalja svoje predsjedničko nasljeđe i da potencijalno naškodi svojim privatnim poslovima time što će nastaviti da odbija da prizna poraz, tvrdi izvor upoznat sa situacijom.

Ona je privatno realistična po pitanju Trampovog gubitka na izborima, a takođe zna da je čitava njena budućnost, sada više nego ikada, povezana s njenim ocem, i da se prema ovom pitanju treba odnositi pažljivo.

Portparol Bijele kuće odbio je da da komentar za CNN povodom ovih navoda, kao i portparol Donalda Trampa jr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije