Svijet

Trampu potrebna taktika za put do predsjedničke fotelje

Trampu potrebna taktika za put do predsjedničke fotelje
Foto: Flickr | Trampu potrebna taktika za put do predsjedničke fotelje

VAŠINGTON - Donald Tramp čuo je kako ljudi osuđuju njegov govor kada je u novembru 2022. najavio svoju treću predsjedničku trku. Ključne političke osobe u vrlo važnoj Ajovi neće mu uzvraćati pozive, a na njemu je da nađe potrebnu taktiku za put do predsjedničke fotelje.

Sada ide pronaći nešto od stare magije u Nju Hempširu i Južnoj Karolini. Ne hrle svi republikanci u tim ključnim prvim predizborima u zagrljaj njemu.

Stratezi GOP-a kažu da bivši predsjednik održava podršku među tvrdokornim pristalicama koje su mu donijele pobjedu na predizborima u Nju Hempširu i Južnoj Karolini 2016., ali postoje znakovi da bi glasači mogli preferirati alternative poput guvernera Floride, Rona DeSantisa, za kojeg se očekuje da će ući u trku.

"On ostaje dominantna figura, ali više nije u posjedu Republikanske stranke", rekao je Tom Rat, bivši državni tužilac Nju Hempšira koji je savjetovao više predsjedničkih kampanja.

"Dolazi u političko okruženje u Nju Hempširu koje je sasvim drugačije od onog na koje je prije bio navikao", dodao je Rat.

Tramp bi trebao govoriti na godišnjem sastanku Republikanske stranke Nju Hempšira u Sejlemu u subotu prije nego što ode u Kolumbiju, Južnu Karolinu, na događaj s američkim senatorom Lindzijem Gremom i drugim zvaničnicima kako bi predstavio svoj tim za kampanju u državi, prenosi "Fresno Bee".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije