Svijet

Tri puta otela muža od krokodila za nekoliko minuta

Tri puta otela muža od krokodila za nekoliko minuta
Tri puta otela muža od krokodila za nekoliko minuta

Namibijska policija nagradila je Elizabet Šintangu (29) za hrabrost nakon što je spasila supruga iz čeljusti krokodila, prenose lokalni mediji.

Elizabet je prala veš u rijeci Kavango blizu sela Rundu, dok se njen suprug Mateus Kativa bezbrižno brčkao u vodi pored nje. 

"Iznenada sam osjetio kao da je na mene pao automobil. Pozvao sam u pomoć i u sljedećem trenutku sam opazio svoju suprugu kako se bori s krokodilom koji je zbog njene žestine u jednom trenutku odustao", rekao je Kativa.

Prije nego što su Kativa i Elizabet uspjeli da otplivaju do obale, krokodil je ponovno dograbio već povrijeđenog muškarca.

"Rijeka je bila crvena od krvi, a ja sam gledala supruga kako tone, ali nisam odustala i ponovno sam uspjela da ga iščupam iz krokodilovih čeljusti. Ali reptil je napao i treći put. Komešanje su čuli ljudi iz obližnjeg sela i priskočili su nam u pomoć te nas oboje izvukli iz rijeke", rekla je Elizabet. 

"Muškarci mogu da budu ponosni na odvažnost naših žena i njihovu spremnost da nas izvuku iz opasnosti", s ponosom je rekao guverner regije Kavango, Samuel Mbambo tokom svečanosti dodjele nagrade Elizabet Šintangu.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije