Svijet

Pratite nas na Google news

Turski lovci ponovo na grčkom nebu

Turski lovci ponovo na grčkom nebu
Foto: Ilustracija | Turski lovci ponovo na grčkom nebu
Tanjug

ATINA - Četiri turska lovca F-16 i dva borbena aviona F-4 koji su letjeli u tri formacije, danas su u nekoliko navrata ušli u vazdušnu zonu u Atini.

Lovci su letjeli u sjeveroistočnom i jugoistočnom dijelu Egejskog mora, prenosi grčki list Katimerini.

Grčki piloti su presreli turske vazduhoplove u skladu sa međunarodnim pravilima angažovanja.

Kako navodi list, dva od ukupno šest borbenih aviona su bila naoružana.

Tenzije između Grčke i Turske traju već duži period zbog, kako navode grčki vlasti, kršenja vazdušnog prostora Grčke i Kipra, kao i Ekskluzivne ekonomske zone oko Kipra, od turske avijacije.

Nedavno je grčki predsjednik Prokopis Pavlopulos rekao da Grčka i Kipar neće dopustiti kršenje suvereniteta u vazdušnom prostoru od turskih borbenih aviona.

I pored brojnih sastanaka između grčkih i turskih predstavnika ministarstava odbrane, na kojima se razgovara o mjerama o izgradnji povjerenja, incidenti u vazduhu između grčkih i turskih vazduhoplova se nastavljaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije