Svijet

Tužilac o slučaju Boldvin: Moguće krivične prijave

Tužilac o slučaju Boldvin: Moguće krivične prijave
Foto: Tanjug/AP | Tužilac o slučaju Boldvin: Moguće krivične prijave
N.N.

VAŠINGTON - Američki tužilac okruga Santa Fea, Meri Karmak Altvajas, poručila je da nisu isključene krivične prijave za smrtonosnu pucnjavu glumca Aleka Boldvina na snimanju filma "Rust".

U razgovoru za Njujork tajms, tužiteljka zadužena za slučaj rekla je da je netačno označavati vatreno oružje korišćeno u smrtonosnom incidentu kao "pištolj rekvizit", kao što su mediji objavili, prenosi Gardijan.

"To je bio pravi pištolj. Starinsko vatreno oružje primjereno epohi", naglasila je Karmak Altvajas.

Ona je još saopštila da je na setu pronađena "ogromna količina metaka" i da je potrebna istraga o prirodi te municije.

Što se tiče daljeg postupanja u slučaju, tužiteljka je izjavila da je u ovom trenutku, uključujući krivične optužbe, sve na stolu.

Smrtonosna pucnjava dogodila se na snimanju filma "Rust" na ranču u Nju Meksiku, u kojoj je život izgubila direktorka fotografije Halina Hačins, a ranjen režiser Džoel Souza.

Incident se odigrao u četvrtak tokom snimanja u crkvi, kad je Boldvin uperio pištolj u kameru i povukao obarač, u trenutku kada je Hačins stajala iza kamere, a Souza iza nje.

U nalogu za pretres šerifove kancelarije okruga Santa Fe navodi se da je pomoćnik režisera Dejvid Hals dao Boldvinu jedan od tri rekvizita pištolja, koje je u kolica stavila oružarka Hana Gutjerez, a Hals nije znao da je bojeva municija u pištolju.

Glumcu je rečeno da je bezbjedno koristiti rekvizit nekoliko minuta prije nego što je ispalio metak koji je usmrtio Halinu, navodi se u šerifovom dokumentu.

Boldvin, koji je ubistvo opisao kao "tragičnu nesreću", u petak je rekao da potpuno sarađaje s policijskom istragom, a do ovog trenutka nije podnesena krivična optužnica u slučaju koji istražuju vlasti Santa Fea.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije