Svijet

Twitter suspendovao nalog bivšeg saudijskog zvaničnika

Twitter suspendovao nalog bivšeg saudijskog zvaničnika
Foto: Ilustracija | Twitter suspendovao nalog bivšeg saudijskog zvaničnika

RIJAD - Twitter je danas suspendovao nalog bivšeg saudijskog kraljevskog savjetnika Sauda al Kahtanija, skoro godinu dana nakon što je otpušten zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu novinara Washington posta Džamala Kašogija.

Ta društvena mreža suspendovala je i naloge povezane sa saudijskim državnim medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptu, na kojima su postavljane pro-saudijske poruke, prenosi Reuters.

Kahtani, koji je bio blizak saradnik prestlonasljednika Mohameda bin almana, upravljao je medijskim centrom saudijskog dvora, kao i elektronskim carstvom čiji je zadatak bio da na internetu brani sliku te kraljevine i da napada njene protivnike.

On je diktirao saudijsku politku po pitanjima diplomatskih nesporazuma sa Katarom, bezbjednosti i ljudskih prava.

Kahtani nije bio aktivan na Twitteru od 22. oktobra prošle godine, nedugo nakon što je smijenjen, ali su neimenovani izvori rekli Reutersu da je nastavio da širi značajan uticaj iza kulisa.

Iako je saudijski javni tužilac rekao da je Kahtani učestvovao u planu da se Kašogi vrati u zemlju, zvaničnici su odbili da kažu da li je on uhapšen, a izvori Reutersa navode da on nije među onima kojima će se suditi za Kašogijevo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije