Svijet

Pratite nas na Google news

U Meksiku pronađena masovna grobnica

U Meksiku pronađena masovna grobnica
Foto: Tanjug/AP arhiva | U Meksiku pronađena masovna grobnica
Srna

MEKSIKO SITI - U planinskom regionu u državi Zakatakes na sjeveru Meksika pronađena je masovna grobnica sa 14 tijela, saopšteno je danas iz kancelarije državnog tužioca Fransiska Murilja.

Muriljo navodi da su vlasti do sada pronašle tijela 11 muškaraca i tri žene, ali da bi moglo da ih bude još u opštini Valparaizo.

"U pojedinim slučajevima, tijela su raskomadana, pojedina su vezana a neka od njih su svježa", rekao je on na konferenciji za novinare.

Savezne i državne vlasti tragaju za kriminalnom bandom u oblasti u kojoj je pronađena masovna grobnica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije