Svijet

U Parizu otvoren novi prihvatni centar za izbjeglice

U Parizu otvoren novi prihvatni centar za izbjeglice
Foto: Ilustracija | U Parizu otvoren novi prihvatni centar za izbjeglice

PARIZ - U jednom od najprestižnijih naselja u Parizu otvoren je novi prihvatni centar za izbjeglice u koji će biti smješteno nekoliko stotina osoba.

Guverner Mišel Kado izjavio je da će u kampu biti smješteno 150 neprijavljenih migranata, 100 izbjeglica i 50 migranatskih porodica.

Prostorije centra, koji će do 2020. godine primati izbjeglice, ranije su, kako je kazao, koristile porodice žandarmerije. Kado je rekao i da će nakon tog perioda prostorije centra biti predate Gradskoj upravi Pariza.

Na ovaj način će, istakao je, riješiti problem izbjeglica i neprijavljenih migranata koji žive na ulicama i koji zauzimaju sportske sale.

Kado je izjavio i da će država za potrebe centra godišnje izdvajati 3,5 miliona evra. U avgustu je evakuisan izbjeglički kamp Porte de la Čapele.

Prema podacima Agencije za migrante i migracije Francuske, više od 2.000 muškaraca, 60 žena i 23 djece premješteno je iz kampa Porte de La Čapele u 18 sportskih sala.

Životni uslovi izbjeglica, posebno djece u Francuskoj, često su meta kritika mnogih nevladinih organizacija u toj zemlji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije