Svijet

U Savjetu Evrope formirana grupa protiv Rusije

U Savjetu Evrope formirana grupa protiv Rusije
Foto: N.N. | U Savjetu Evrope formirana grupa protiv Rusije

Ukrajina je, zajedno sa Letonijom, Litvanijom, Estonijom i Gruzijom, dio zajedničke grupe „Baltik plus“ u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, čiji glavni zadatak će biti nastavak antiruske politike, navodi se na telegram-kanalu ukrajinske partije „Sluga naroda“.

„Prvi korak ’Baltik plus‘ je bilo odbijanje učešća na svečanoj manifestaciji u čast 70. godišnjice PSSE. Ona je postala reakcija na vraćanje prava glasa i drugih proceduralnih prava ruskoj delegaciji. Jer, povratkom Rusije u PSSE, Savjet Evrope je zatvorio oči na stalna kršenja ljudskih prava, otmice, nezakonite operacije i aneksiju teritorija, nezakonito zatvaranje građana država-članica i rata koji Rusija još uvek vodi protiv svojih susjeda“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnik.

U partiji smatraju da je grupa „Baltik plus“ otvorena za delegacije i članove PSSE koji su njeni istomišljenici, kao i da će nastaviti da održavaju stalne sastanke, radi izrade zajedničkog stava i koraka, kao i zbog borbe za vrijednosti Savjeta Evrope za sve njegove članove, bez isključenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije