Svijet

Pratite nas na Google news

U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila

U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila
Foto: Wellington Fire Protection District | U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila
Agencije

​Snježna oluja koja je polovinom marta pogodila državu Kolorado u SAD prouzrokovala je nekoliko lančanih sudara na jednoj dionici autoputa I-25.

Iako se zima na sjevernoj hemisferi zvanično završava za nekoliko dana, u Sjedinjenim Državama je pred sam kraj još jednom pokazala svoje zube.

Snježni ciklon koje je prošle sedmice pogodio saveznu državu Kolorado izazvao je poljedicu na putu i drastično smanjio vidljivost, pa su vozači koji nisu prilagodili brzinu kretanja doveli do više lančanih sudara.

Kako su na Facebooku objavili lokalni vatrogasci koji su učestvovali u spasavanju putnika zarobljenih u svojim vozilima nakon udesa, u nekoliko saobraćanih nezgoda učestvovalo je 100 vozila – kamiona i putničkih automobila.

Oni su objavili i fotografije sa lica mjesta, a dva najteža lančana sudara dogodila su se na sekciji autoputa I-25 ne dužoj od jednog i po kilometra. U prvom je učestvovalo 30, a u drugom oko 40 vozila.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije