Svijet

Pratite nas na Google news

U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila

U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila
Foto: Wellington Fire Protection District | U nekoliko saobraćajnih nesreća slupano više od 100 vozila
Agencije

​Snježna oluja koja je polovinom marta pogodila državu Kolorado u SAD prouzrokovala je nekoliko lančanih sudara na jednoj dionici autoputa I-25.

Iako se zima na sjevernoj hemisferi zvanično završava za nekoliko dana, u Sjedinjenim Državama je pred sam kraj još jednom pokazala svoje zube.

Snježni ciklon koje je prošle sedmice pogodio saveznu državu Kolorado izazvao je poljedicu na putu i drastično smanjio vidljivost, pa su vozači koji nisu prilagodili brzinu kretanja doveli do više lančanih sudara.

Kako su na Facebooku objavili lokalni vatrogasci koji su učestvovali u spasavanju putnika zarobljenih u svojim vozilima nakon udesa, u nekoliko saobraćanih nezgoda učestvovalo je 100 vozila – kamiona i putničkih automobila.

Oni su objavili i fotografije sa lica mjesta, a dva najteža lančana sudara dogodila su se na sekciji autoputa I-25 ne dužoj od jednog i po kilometra. U prvom je učestvovalo 30, a u drugom oko 40 vozila.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije