Svijet

Ubijena trudnica u Londonu, beba u kritičnom stanju

Ubijena trudnica u Londonu, beba u kritičnom stanju
Foto: Tanjug/AP | Ubijena trudnica u Londonu, beba u kritičnom stanju

LONDON - U toku noći u Londonu je ubijena 26-godišnja trudnica, koja je bila u osmom mjesecu, a ljekari se bore za život bebe.

Policija je dobila poziv u južnom Londonu oko 3.30 sati, gde su na licu mjesta pronašli trudnicu u teškom stanju, porodili je na licu mjesta i prevezli bebe u bolnicu u kritičnom stanju, prenosi Rojters. Izbodena žena je kasnije podlegla povredama, a 37-godišnji muškarac uhapšen je zbog navodne umješanosti u napad.

"Ovo je užasan incident u kome je mlada majka izgubila život, a njeno dete je u kritičnom stanju", rekao je detektiv Mik Norman za Rojters.

U Londonu se dogodio još jedan napad u kome je život izgubio muškarac u poznim 20-godinama. Kako je saopštila policija, muškarac je takođe izboden, ali ne vjeruje se da su napadi povezani.

Rojters navodi da britansku premijerku Tereza Mej optužuju da je zbog smanjenja finansiranja policije i socijalne pomoći došlo do velikog porasta zločina počinjenih noževima. Prema zvaničnim podacima, u 2018. godini u Engleskoj i Velsu dogodilo se 285 smrtonosnih napada u kojima je korišćen oštar predmet, što je najviši nivo otkad se vodi statistika o takvim incicentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije