Svijet

Ubijeno dvoje i četvoro ranjeno u pucnjavi u Ajdahu

Ubijeno dvoje i četvoro ranjeno u pucnjavi u Ajdahu
Foto: Tanjug/AP | Ubijeno dvoje i četvoro ranjeno u pucnjavi u Ajdahu

BOJSI - Dvije osobe su ubijene, a četiri povrijeđene, uključujući policajca, u pucnjavi u jednom tržnom centru u Bojsiju, glavnom gradu američke savezne država Ajdaho, saopštila je policija.

Na konferenciji za novinare, vlasti su saopštile da su tokom jučerašnjeg incidenta policajci razmijenili vatru s osumnjičenim, prenosi AP.

Policija je u ponedjeljak uveče u saopštenju za javnost navela da je osumnjičeni u kritičnom stanju hospitalizovan i da je povrijeđeni policajac zbrinut i pušten.

Policija nije objavila nikakve druge informacije o žrtvama, policajcu ili osumnjičenom.

Tržni centar je blokiran jakim snagama policije od ponedjeljka uveče, a policija je saopštila da će ostati zatvoren dok se istraga nastavlja.

Šef policije Rajan Li rekao je da je pucnjava prijavljena policiji oko 13.50 u ponedjeljak, uz izvještaj da je jedna osoba upucana u to vrijeme, a kada su policajci stigli, primijetili su nekoga ko je odgovarao opisu osumnjičenog.

"Došlo je do razmjene vatre, koja je uslijedila ubrzo nakon što je policija stiga, što je rezultiralo povredom policajca, kao i privođenjem osumnjičenog", rekao je Li.

On je naveo da istražitelji vjeruju da je bio samo jedan napadač i da nema opasnosti za stanovištvo, kao i da za sada nisu poznati motivi ovog napada.

Otprilike 400 metara dalje, policajci su zatvorili dio puta u blizini prometne raskrsnice kako bi mogli da istraže drugo mjesto zločina u vezi s pucnjavom.

Policajci na drugom mjestu zločina odbili su da odgovore na pitanja o istrazi osim što su potvrdili da je u vezi s pucnjavom u tržnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije