Svijet

Ubila se holandska političarka: Silovali je migranti?

Ubila se holandska političarka: Silovali je migranti?
Foto: N.N. | Ubila se holandska političarka: Silovali je migranti?

HAG - Nova migrantska afera potresa Holandiju, a u centru je nekadašnji poslanik Gradske skupštine u Hagu Vili Dile, koja je izvršila samoubistvo nakon što je objavila da su je silovali migranti.

Njena objava na društvenim mrežama je brzo uklonjena, a policija priznaje da je obaviještena o silovanju, ali da poslanica nije prijavila počinioce.

Pošto je Dile uskoro pronađena mrtva, to je izazvalo žestoko reagovanje dijela javnosti i sumnje u rad holandskih vlasti i policije.

Dva dana prije nego što se ubila, Dile je emitovala video u kojem je navela da su je silovali migranti, što su, navodno, zataškali i policija i vladajuća stranka.

Nakon reagovanja, snimak je ubrzo izbrisan i događaj se pokušava zataškati, navode portali.

Vili Dile bila je član Stranke za slobodu i zalagala se za obustavljanje ilegalnih migracija.

U snimku koji je uznemirio javnost navela je da su je "muslimani grupno silovali", uz ocjenu da je "silovanje bilo naručeno u okviru kampanje zastrašivanja vladajuće stranke koja podržava otvorene granice".

Ona je izjavila na video-snimku da je suočena sa zastrašujućim prijetnjama, te da su je prisiljavali da ćuti o migrantskom nasilju.

"Želim da svijet zna istinu. Dana 15. marta 2017. godine oteta sam, silovana i napadnuta od grupe muslimana zbog toga što su željeli da se više ne javljam za riječ u Gradskoj skupštini u Hagu", navela je ona u oproštajnom snimku.

Ona je poručila da napušta politiku jer se bojala da bi neko mogao da povrijedi njenu djecu.

"Ne mogu živjeti sa tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene", rekla je ona.

Video je ubrzo izbrisan sa Facebooka a policija je nakon samoubistva saopštila da ih je Dile obavijestila o silovanju, ali da nije podnijela prijavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije