Svijet

Ubistvo Jasmine iz BiH: Otkriveno kako se osumnjičeni pripremao za zločin

Ubistvo Jasmine iz BiH: Otkriveno kako se osumnjičeni pripremao za zločin
Foto: Screenshot/oe24.at | Ubistvo Jasmine iz BiH: Otkriveno kako se osumnjičeni pripremao za zločin

BEČ – Austrijski mediji objavili su nove detalje krvavog pira koji se desio u oktobru prošle godine, u predgrađu Beča kada je ubijena Jasmina (33), koja je navodno porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Naime, mlada majka četvoro djece, brutalno je likvidirana hicem u glavu ispred svoje vile. Osumnjičeni je njen bivši partner, Ermin B. (35) državljanin Švedske, rođen u BiH, koji se nakon ubistva predao policiji. Mediji su još ranije prenijeli da Jasmina potiče iz dobrostojeće porodice privatnih preduzetnika, dok je osumnjičeni radio kao agent za nekretnine.

Optužnica protiv Ermina B. je gotova i tu se nalaze i neki detalji zločina. Naime, detaljno se navodi kako se osumnjičeni pripremao za zločin, a kao glavni alat je koristio internet. Takođe, preko platfrome youtube je tražio savjete kako doći do pištolja u Beču i upravo je na ovaj način i došao do oružja, koje je kupio za 700 evra od ilegalnih preprodavaca na bečkom Prateru.

Bez obzira na težinu optužnice, njegova advokatica Astrid Vagner i dalje stoji pri tome da njen klijent duboko žali zbog učinjenog, te naglašava da je Ermin B. bio pod nevjerovatnim psihološkim stresom zbog razdvajanja porodice te nametanja zabrane prilaska. Ipak, bez obzira na ovo, optužnica je više nego ozbiljna jer je osumnjičeni mjesec – dva prije ubistva prijetio žrtvi.

Inače, mediji prenose da je forenzički izvještaj potvrdio da je on u momentu izvršenja zločina bio uračunljiv. Ovo svakako može da dovede i do doživotne kazne zatvora. Ipak, ostaje da se vidi šta će dalje biti kada počne suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije