Svijet

Učitelji u Tenesiju mogu nositi pištolje u školama

Učitelji u Tenesiju mogu nositi pištolje u školama
Foto: jasongillman/Pixabay | Učitelji u Tenesiju mogu nositi pištolje u školama

NEŠVIL - U američkoj saveznoj državi Tenesi učitelji u školama moći će da nose pištolje, pod uslovom da oružje bude skriveno.

Parlament ove savezne države dopustio je nošenje skrivenih pištolja u školama, dok je dio posmatrača sa galerije glasno protestovao protiv toga.

Kako navode agencije, zakon je prošao sa 68 glasova za i 28 protiv.

Tenesi je imao žestoku raspravu o zakonima o oružju otkako je u prošlogodišnjoj pucnjavi u školi u Nešvilu ubijeno troje djece i troje odraslih zaposlenih, prenijela je Nova.

U Tenesiju većinu parlamenta čine republikanci, a neki od demokrata pokrenuli su proteste, što je dovelo do njihovog kratkog izbacivanja iz ovog zakonodavnog tijela prošle godine.

"Ovo je užasan dan za Tenesi, našu djecu, naše učitelje i zajednicu - umjesto da zaštite dhecu, opet su zaštitili oružje", tvrde neki od poslanika koji kritikuju zakon.

Republikanci i drugi konzervativci često su tražili da se učitelji naoružaju kao odgovor na brojne školske pucnjave koje su se dogodile u SAD u posljednjih 25 godina.

Zagovornici ovih mjera tvrde da naoružani učitelji odvraćaju potencijalne napadače u školi.

Protivnici zakona tvrde da će oružje u školi dovesti do tragičnih slučajnih nesreća.

Otprilike polovina svih država u SAD dopušta učiteljima ili drugim školskim radnicima nošenje vatrenog oružja u prostoru škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije