Svijet

Pratite nas na Google news

Uhapšen muškarac koji je pucao na mostu u Kijevu

Uhapšen muškarac koji je pucao na mostu u Kijevu
Foto: N.N. | Uhapšen muškarac koji je pucao na mostu u Kijevu
Srna

KIJEV - Ukrajinska policija uhapsila je naoružanog muškarca koji je na mostu u Kijevu ispalio nekoliko hitaca i prijetio da će aktivirati eksploziv, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov.

Portparol policije Jaroslav Trakalo naveo je da policija slučaj tretira kao pripremu terorističkog napada, prenose ukrajinski mediji.

Prema pojedinim izvještajima, nepoznati muškarac prijetio je i da će aktivirati eksploziv u kancelarijama državnih službi.

"Nepoznati muškarac otvorio je vatru i prijetio je da će aktivirati bombu. U toku je akcija pripadnika specijalne jedinice policije. Predstavnici svih službi prisutni su na licu mjesta. Obustavljen je željeznički i putnički saobraćaj na mostu", rekao je ranije šef kijevske policije Andrij Kriščenko.

Saobraćaj na nekoliko stanica metroa u Kijevu prethodno je suspendovan zbog prijetnje od aktiviranja eksplozivne naprave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije