Svijet

Pratite nas na Google news

Uhapšene dvije osobe zbog napada na džamije u Birmingemu

Uhapšene dvije osobe zbog napada na džamije u Birmingemu
Foto: Tanjug/AP | Uhapšene dvije osobe zbog napada na džamije u Birmingemu
Srna

LONDON - Dvije osobe uhapšene su u vezi sa napadima na pet džamija u engleskom gradu Birmingemu, piše list "Indipendent".

Jedan osumnjičeni, muškarac dobi 38 godina iz Jardlija, je priveden, dok se drugi muškarac (34), predao policiji.

Njih terete za krivično djela uništavanja tuđe imovine na rasnoj i vjerskoj osnovi.

"Ovo je značajan korak naprijed, ali mi ćemo nastaviti istragu motiva ovih incidenata", rekao je šef lokalne policija Met Vord, piše list.

Četiri džamije u Birmingemu oštećene su noći između 20. i 21. marta, što je još jedan incident u seriji islamofobnih napada u Britaniji nakon što je desničarski ekstremista ubio 50 ljudi u džamijama u novozelandskom Krajstčerču.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije