Svijet

Uragan pustošio Italiju, ima žrtava

Uragan pustošio Italiju, ima žrtava
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt | Uragan u Italiji, ima žrtava
Tanjug

RIM - Jug Italije se sprema za još dva dana razornih kiša i poplava dok rijedak mediteranski uragan zvani "Mediken" pustoši ovaj region.

U dosadašnjem nevremenu je stradalo dvoje ljudi, a sicilijanski zvaničnik Nelo Musumeci potvrdio je da je nestala još jedna osoba.

Muškarac (53) je poginuo kada se njegovo vozilo zaglavilo u bujici u Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je ANSA.

Policija vjeruje da je on izašao iz vozila i pokušao da pobjegne pred nadirućom vodom, ali nije uspio, a njegovo beživotno tijelo je naknadno pronađeno.

 

U sličnoj tragediji u nedjelju je šezdesetsedmogodišnji muškarac poginuo u Kataniji pošto mu je automobil ostao zaglavljen u vodi i mulju, a za njegovom suprugom se još traga.

Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće.

 

"Imali smo dva vrlo teška dana i proživjeli smo dramatične momente", rekao je Pogliese.

On kaže da se vremenski uslovi poboljšavaju, ali je i upozorio na lošu prognozu za sutra i prekosutra i kako je situacija prilično zabrinjavajuća.

Izdata su crvena upozorenja na ostrvu Siciliji i u regiji u kojoj se nalazi grad Katanija, koji je već bio pogođen vremenskim nepogodama tokom cijele nedjelje.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije