Svijet

Uragan udario na obale Meksika

Uragan udario na obale Meksika
Foto: Tanjug/AP | Uragan udario na obale Meksika

MEKSIKO SITI - Tropska oluja "Grejs" donijela je obilne padavine i uragan na meksičku obalu na karipskoj strani, ali prvi izvještaji govore da je poštjedela turističke objekte ozbiljnije štete, dok se premeštala preko poluostrva Jukatan ka Meksičkom zalivu.

Vlada meksičke države Kvintana Ro, koja je dom ljetovalištima kao što su Kankun i Tulum, saopštila je da niko nije povrijeđen tokom prolaska Grejsa, prenio je Rojters.

Grejs je udario u meksičku obalu kao uragan klase jedan, prije nego što je oslabio kako je zalazio dublje u kopno.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci oborenih saobraćajnih znakova i drveća usljed jakog vjetra u blizini Tuluma, a vlasti su obavijestile da je bilo poplava, a u nekim područjima nestalo je struje.

Centar za uragane u Majamiju (NHC) saopštio je da bi Grejs mogao danas da izruči 10 do 20 centimetara kiše na poluostrvu Jukatan, a u pojedinim oblastima i do 30 centimetara.

Vjeruje se da bi usljed obilnih padavina moglo da dođe do poplava i odrona, dodaje se.

Meksički zvaničnici su saopštili da su se pripremili za dolazak uragana, a na desetine vojnika i spasilaca spremno je za pomoć.

Grejs je ranije ove nedjelje izazvao poplave na Haitiju i Jamajci, a vjetrovi su duvali i do 100 kilometara na sat, podsjetio je NHC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije