Svijet

Uznemirujuće scene u Saragosi, bik više puta rogovima izbo toreadora

Uznemirujuće scene u Saragosi, bik više puta rogovima izbo toreadora
Foto: Screenshot | Uznemirujuće scene u Saragosi, bik više puta rogovima izbo toreadora

Nesvakidašnje scene dogodile su se na nedjeljnoj koridi u Saragosi. Toreadora Mariana de la Vinu, bik je nabio punom snagom te ga još nekoliko metara gurao po tlu.

Naime, toreador je pokušao da zaustavi četvrtog bika toga dana, ali nije uspio. Bik ga je zahvatio prvo rogovima po prsima te, ignorišući plašt, nastavio da bode De la Vinu koji je već bio na tlu bespomoćan.

Toreador je bio tri puta reanimiran na operacionom stolu, gdje je završio nakon srčanog zastoja, a čak je i drugi takmičar,  Migel Anhel Perera, iako isto povrijeđen, bio na "listi čekanja" dok se ne završi operacija Mariana de la Vine.

Prema informacijama osoba bliskih povrijeđenom, ljekari su stabilizovali Marianovo stanje, uprkos obilnom krvarenju i zastoju srca koji je bio posljedica strašnog napada. Zadržan je bolnici unutar borilišta gdje o njemu brinu neki od najpoznatijih tamošnjih hirurga, kao što je dr. Karlos Val-Kareres.

Koliko je nesreća strašna pokazuju i uznemirujuće scene gdje je Mariano izvučen iz arene za sobom ostavio krvav trag, a bik je po sebi takođe imao krv.

Uznemirujući snimak ovog nemilog događaja objavio je portal "Marca.com".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije