Svijet

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli
Foto: N.N. | Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli
Srna

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa odbacila je izvještaje agencije "Blumberg" o tome da američki predsjednik podržava pokušaje libijskog komandanta Halife Haftara da svrgne međunarodno priznatu vladu premijera Fajeza el Saradža u Libiji.

Portparol američkog Državnog savjeta bezbjednosti i specijalni pomoćnik američkog predsjednika Garet Markis rekao je da su prenijete informacije o razgovorima Vašingtona i maršala Haftara netačne i da SAD pozivaju "Blumberg" da ne prenosi loše informacije.

Saopštenje administracije izdato je nakon što je "Blumberg" juče prenio izjave neimenovanih izvora u SAD o tome kako je Tramp u telefonskom razgovoru održanom 15. aprila rekao komandantu Libijske nacionalne armije /LNA/ da Vašington podržava ofanzivu na Tripoli, čiji je cilj svrgavanje Vlade nacionalnog jedinstva /GNA/ koji podržavaju Ujedinjene nacije, piše "Sputnjik".

Izvori su tvrdili da je i američki savjetnik za državnu bezbjednost Džon Bolton ostavio na Haftara utisak da je Vašington dao zeleno svjetlo za ofanzivu na Tripoli.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije