Svijet

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli
Foto: N.N. | Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa odbacila je izvještaje agencije "Blumberg" o tome da američki predsjednik podržava pokušaje libijskog komandanta Halife Haftara da svrgne međunarodno priznatu vladu premijera Fajeza el Saradža u Libiji.

Portparol američkog Državnog savjeta bezbjednosti i specijalni pomoćnik američkog predsjednika Garet Markis rekao je da su prenijete informacije o razgovorima Vašingtona i maršala Haftara netačne i da SAD pozivaju "Blumberg" da ne prenosi loše informacije.

Saopštenje administracije izdato je nakon što je "Blumberg" juče prenio izjave neimenovanih izvora u SAD o tome kako je Tramp u telefonskom razgovoru održanom 15. aprila rekao komandantu Libijske nacionalne armije /LNA/ da Vašington podržava ofanzivu na Tripoli, čiji je cilj svrgavanje Vlade nacionalnog jedinstva /GNA/ koji podržavaju Ujedinjene nacije, piše "Sputnjik".

Izvori su tvrdili da je i američki savjetnik za državnu bezbjednost Džon Bolton ostavio na Haftara utisak da je Vašington dao zeleno svjetlo za ofanzivu na Tripoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije