Svijet

Višković: Čovječanstvo natpolovično u UN pokazalo da zna da srpski narod nije genocidan

Višković: Čovječanstvo natpolovično u UN pokazalo da zna da srpski narod nije genocidan
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Višković: Čovječanstvo natpolovično u UN pokazalo da zna da srpski narod nije genocidan

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da srpski narod, bez obzira na sve rezolucije, nije genocidan, što većina čovječanstva zna, kao što zna šta je NJemačka radila drugim narodima i to je najbolje pokazalo time što više od polovine članica UN nije podržalo rezoluciju o Srebrenici.

Višković je istakao da ne može ovom rezolucijom da se poništi i zaboravi najveći genocid u istoriji koji je počinila NJemačka.

"Ne mogu da ne kažem da ovo neće imati posljedice, imaće političke, možda i nekim dijelom i ekonomske, ali mi smo Srbi uvijek opstajali i preživjeli, pa ćemo i ovo prevazići", rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske poslije glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici.

On je rekao da glasanje za rezoluciju o Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije.

"Najčešće što se čulo tokom sjednice i na šta su ukazali predstavnici većine zemalja jesu dvostruki standardi i da nema konsenzusa. Posebno ističem da je zbir zemalja koje su bile protiv i uzdržanih veći od onih koji su glasali `za` i to jasno govori sve o predlagaču, licemjerstvu, duplim aršinima. To puno govori o svemu", naglasio je Višković.

On je istakao da je NJemačka zemlja koja je imala uvodno obraćanje, a svako na ovom svijetu zna da su NJemačka i Treći rajh počinili najveći genocid i, eto, oni su se sad toliko godina poslije sjetili da svoju mračnu istoriju ispravljaju i peru preko srpskog naroda.

Premijer Srpske je zaključio da srpski narod nije genocidan i nikad to nije ni bio.

"Srpski narod se samo i uvijek borio za svoju slobodu. Branio je svoje ognjište i goli život upravo od NJemačke, koja je i predložila ovu rezoluciju", podsjetio je Višković.

On je rekao da posebno zahvaljuje svim zemljama koje su glasale protiv i bile uzdržane.

"Najveću zahvalnost upućujem Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučić koji je preduzeo i učinio sve što se moglo i više, te svojim nesebičnim trudom, zalaganjem postigao maksimalno, a što se najviše vidi time što je više zemalja na glasanju bilo protiv i uzdržano", rekao je Višković, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije