Svijet

Vjeroučitelj optužen za seksualno zlostavljanje učenica u Turskoj

Vjeroučitelj optužen za seksualno zlostavljanje učenica u Turskoj
Foto: Freepik | Vjeroučitelj optužen za seksualno zlostavljanje učenica u Turskoj

ADANA - Tužilaštvo u Adani podnijelo je tužbu protiv nastavnika vjerske kulture i etike u tom gradu zbog sumnji da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je jedna imala 12, a ostale 11 godina.

Traži ukupnu kaznu zatvora od 135 godina. 

Djevojčice su u svjedočenjima ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne dijelove tijela dok su čitale molitve. Nastavnik je negirao krivicu.

Nastavnik vjerske kulture i etike u turskom gradu Adani osumnjičen je da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je najstarija imala 12 godina.

Protiv njega je podnijeta tužba kojom se traži kazna zatvora do 135 godina, piše Haberturk, prenosi RTS.

Nakon što su učenice petog razreda škole u Adani E.K. (12), E.B. (11), F.B.I. (11), F.N.K. (11), Z.E. (11) i B.K. (11) ispričale svojim porodicama da ih je vjeroučitelj Dž.Dž. seksualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, četiri od šest porodica je otišlo u tužilaštvo i podnijelo krivičnu prijavu.

Dž.Dž je uhapšen 11. maja, a nakon što je istraga završena, protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo "seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina".

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku djevojčicu koju je napao osudi na 22 godine i šest mjeseci zatvora tako da bi osumnjičeni mogao da bude osuđen do ukupno 135 godina zatvora.

Djevojčice su u centru za maloljetnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne dijelove tijela dok su čitale molitvu, da ih je grlio, a jedna od djevojčica navela je da je nastavnik svojim tijelom udarao o njeno, nekada brzo, a nekada polako, a da nije znala zašto.

Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se "loše ponašale" upozoravao "nježnim dodirivanjem po ramenu" i da učenice "nije posebno izdvajao i dirao".

Tvrdeći da njegovi "kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u seksualne svrhe", Dž.Dž. je izjavio da ne zna zašto su one svjedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije